Zo kun jij de mooiste vloeren aan je klanten aanbieden!

Elk bedrijf doet zijn best om bij een zo betrouwbaar mogelijke leverancier te komen. Als je door de jaren heen een goede naamsbekendheid hebt opgebouwd, dan blijf je het liefst werken met vaste leveranciers. Echter, het kan natuurlijk ook voorkomen dat een leverancier ermee stopt en dan zit je met een probleem. Zo zijn er tijdens de coronapandemie onder andere leveringsproblemen ontstaan. Als je vloeren verkoopt en niet afhankelijk wilt zijn van één of enkele leverancier(s), dan is het handig om te kijken naar wat de opties op dit moment zijn. 

Zoek een groothandel die kwaliteit levert

Als je samen wilt werken met een andere groothandel vloeren, dan is het belangrijk dat je kwaliteit hoog in het vaandel houdt. Kijk voordat je afspraken maakt goed naar de producten die ze allemaal hebben. Overleg daarnaast ook hoe zij omgaan met onverwachte situaties. Zorg ervoor dat er een samenwerking tot stand kan komen waar je echt op kunt bouwen. Als je eenmaal een aantal gesprekken hebt gehad, is het logisch dat je niet direct wilt overstappen. Wel is het slim om alvast een gedeelte van de vloeren die je aan klanten levert bij dit bedrijf in te kopen. Mochten er in de toekomst leveringsproblemen zijn, dan heb je het risico in ieder geval verspreidt over meerdere bedrijven. De kans dat jij je klanten dan niet meer kunt bedienen is klein. 

Wat voor soorten vloeren koop je nu in?

De meeste vloeren richten zich op diverse varianten. Zo kun je bij een vloerenspeciaalzaak vaak kiezen voor hout, laminaat maar ook voor pvc. Pvc is momenteel erg populair en de verwachting is dat dit de komende tijd alleen nog maar zal groeien. Als je momenteel nog geen pvc vloeren verkoopt, dan is het zeer aan te raden om hiermee te starten. Door ook pvc vloeren aan te bieden win je een gedeelte van de markt. Bovendien kun je een erg goede garantieregeling treffen met klanten en dat is prettig. 

Het vinden van een pvc vloer groothandel kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk niet veel bedrijven die goede kwaliteit vloeren voor een acceptabele prijs aanbieden. Reserveer daarom voldoende tijd om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en zorg ervoor dat je uiteindelijk samenwerkt met de beste partij van dit moment. Om ook hierbij het risico te spreiden, is het handig om een bedrijf achter de hand te hebben. Door de juiste voorbereiding te treffen kan je ook in onzekere tijden de juiste producten leveren.