Waarom een loodgieter zo belangrijk is

Plumbing tools and materialsIn onze moderne huizen is de inbreng van een loodgieter enorm belangrijk. Vaak is het hele stelsel aan leidingen en afvoeren netjes weggewerkt achter muren en onder vloeren, maar waar zouden we zijn zonder waterleidingen, rioolbuizen, gasleidingen en verwarmingen?

 

cv-ketels-homeLood

Al in de Romeinse tijd werd lood gebruikt voor de aanleg van waterleidingen. Achteraf niet zo’n heel goed idee, in het stromende water kwamen altijd ook looddeeltjes terecht die tot loodvergiftiging konden leiden. Lood wordt in de moderne waterleidingen dan ook niet meer gebruikt. In het woord loodgieter zie je nog iets terug van het verleden, de tijd dat lood nog wel een belangrijk metaal was voor het maken van de leidingen. In sommige héél oude woningen kun je overigens nog wel eens een stukje loden pijp tegenkomen. Mocht je in de buurt van Hilversum wonen, dan kan Hilversum-loodgieters wellicht iets voor je betekenen.

 

 

rooferEr is genoeg te doen

Voor de loodgieter is er in onze moderne huizen genoeg te doen. We willen graag overal beschikken over stromend water en verwarming. Bovendien willen we ook graag dat het afvalwater van onze douches, wasbakken, gootstenen maar ook van onze toiletten netjes en onopvallend onze woningen verlaat. Maar er is voor de loodgieter meer te doen. Ook buitenshuis is de loodgieter actief. Denk maar eens aan de afvoer van het hemelwater via dakgoten en regenpijpen. Ook dit water wordt via het rioolsysteem afgevoerd.

 

Dus ben je benieuwd of een loodgieter een flinke kostenpost is of niet, dan moet je eens contact opnemen met de plaatselijke loodgieter.