Manieren om geld te besparen bij het bouwen van een huis

funderingsherstel

In de corona tijd hebben de meeste mensen ontzettend veel tijd doorgebracht thuis, op de bank misschien wel. Zij hebben veel in huis gedaan om het te verbeteren, maar ook kwamen er veel mensen achter dat dit helemaal niet hun plek was en dat het tijd was voor iets anders, sommige mensen zijn dan van plan om een nieuw huis te kopen, maar anderen willen zelf een nieuw huis bouwen om het helemaal te laten voldoen aan hun wensen. Maar hoe voorkom je nou eigenlijk dat er allemaal extra kosten gemaakt worden? 

Doe zo veel mogelijk zelf

Sommige klusjes moet je uitbesteden, maar doe wat je zelf kunt helemaal zelf. Moeten de vaklui bijvoorbeeld kunststof kozijnen plaatsen? Dan kun jij daarbij helpen, dit scheelt de vakman alweer veel werk en uren. Zo weet jij hoe je in de toekomst eens zelf kunststof kozijnen kunt plaatsen en je hebt natuurlijk weer in de portemonnee bespaard. Nou zijn deze kunststof kozijnen maar een klein voorbeeld van wat jij allemaal wel niet zelf zou kunnen doen of waar jij de uren van de vaklui omlaag kunt halen. 

Waar komen de materialen vandaan?

De vakmensen hebben vaak hun vaste adresjes om bijvoorbeeld de kozijnen vandaan te halen, omdat zij veel ervaringen met dit bedrijf hebben, alleen zijn deze bedrijven niet altijd de goedkoopste optie. Een voorbeeld van zo’n optie is DHK. Kijk je zelf op bijvoorbeeld de site van DHK, dan ben jij zelf voorbereid op de kosten en hoef je niet zo lang af te wachten tot de factuur van de vaklui, maar heb jij de directe factuur van DHK op de mat. 

Een klik met de aannemer

Als laatste tip is het natuurlijk hartstikke belangrijk dat jij een goede klik hebt met de aannemer en dat jij misschien al eens wat werk van deze persoon gezien hebt, zodat je de stijl kent en weet dat hij goed en mooi werk aflevert om verrassingen te voorkomen. De aannemer staat vaak toch aan het hoofd van jouw verbouwing en kan je onnodig op kosten jagen, wanneer hij of zij het werk niet goed doet. Dit kun je maar beter voorkomen door zeker te weten dat je kwaliteit in huis hebt gehaald.