Het karakter van de houten meubels

portugal-120-3-uitvoeringen_3846_1_SHet karakter van de houten meubels

 

Ik ben gek op houten meubels, altijd al geweest overigens. Ik groeide op in een huis vol design meubels, met een vader die er namelijk een hobby in had gevonden die te verzamelen. Ik ben persoonlijk nooit anders gewend maar had er altijd al een beetje een ambivalent gevoel bij. Natuurlijk was het mooi, al die design dingen overal, maar ik vond het ook een beetje onpersoonlijk eigenlijk. Ik vind het niet mooi als het té strak wordt, als je de persoon er niet eens meer in terugziet. Ik heb ik mijn eigen huizen altijd een chaos gehad, iets waar ik zelf echt gek op ben. Misschien juist als tegenreactie heb ik zo’n voorkeur voor houten meubels gekregen, als effect van de stijl waarin ik opgegroeid ben. Nu ik een eigen huis gekocht heb, moet ik zeggen dat ik ook wel een wat georganiseerdere stijl erop nagehouden heb. Ik heb niet meer zo’n chaos als voorheen maar houd nog steeds vast aan die voorliefde voor houten meubels, al moeten het dit keer wel de ontwerpen waard zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op de badkamer meubels die ik heb, waar Franse chique gecombineerd is met teak hout en dat allemaal weer in een design jasje gegoten is, het geheel is namelijk wel gewoon strak. Ik vind het prachtig en het zorgt ervoor dat de slaapkamer, waar deze wastafel bijvoorbeeld staat, gelijk een heel andere uitstraling krijgt. Ik geniet kortom erg van de houten meubels in mijn huis die nu een wat meer volwassen karakter hebben gekregen!