Wanneer je op zoek bent naar goedkope tegels is het verstandig om bij een outlet te kijken. In Nederland komen er elke jaar steeds meer outlets bij.

Een outlet

Het concept van een outlet komt uit Amerika. Hier maakten de fabrieken minder winst omdat ze een deel van hun tegels moesten vernietigen. De tegels worden in massaproductie gemaakt. Ze hadden dus altijd meer dan er werd afgenomen door de groothandels. Wat er overbleef moest vernietigd worden. Dit tenminste tot het idee ontstond om wat er over was zelf te verkopen. Dit gebeurde in een ruimte in de fabriek zelf. Zo ontstond de eerste outlet.

Bij een outlet kun je goedkope tegels kopen omdat het direct van de fabrikant is. Normaal gaat het door een tal van groothandels en winkels voordat het bij de consument komt. Ze moeten allemaal geld verdienen en tegen de tijd dat het bij de consument is zijn de tegels al een stuk duurder.

Bij een outlet is dit niet het geval en kun je gewoon goedkope tegels kopen. De outlet winkels kun je ook online vinden tegenwoordig. Bij sommige is het zelfs mogelijk om de goedkope tegels gewoon online te bestellen. Dit is alleen helaas nog niet bij alle outlet winkels mogelijk voor goedkope tegels.