Eigen plek als expat Eindhoven

 

Door vrienden word ik weleens gekscherend expat Eindhoven HG-BE-110vk-210x150genoemd. Ook collega’s nemen de woorden expat Eindhoven trouwens vaak in de mond. Dat komt omdat ik in Groningen woon en voor mijn baan gestationeerd ben, maar ik dikwijls uitgezonden word voor werk in deze zuidelijke regio van het land. Ik ben op mijn terrein een van de ware kenners en in die zin toch wel enigszins uniek in Nederland. Hoe luxer die positie is, van het alleen zijn op een bepaald terrein en van je een ware expert te hebben gemaakt, des te meer je door allerlei bedrijven gevraagd wordt om advies te geven. Het bureau waar ik voor werk zendt me dan ook dikwijls uit over allerlei regio’s in het land maar de plek waar ik het meeste kom, en dat is gezien de sector ook wel logisch, is Eindhoven. Toch heb ik het daar behoorlijk naar mijn zin want ik heb het inmiddels toch wel een beetje eigen kunnen maken. Ik trek het echt niet om dag in dag uit op en neer van Groningen naar Eindhoven te gaan en bovendien zou daar energie mee verloren gaan, energie die je eigenlijk in het project wilt stoppen. Dat is voor iedereen zonde en daarom heb ik besloten enkele voorwaarden te stellen aan mijn bezoeken aan Eindhoven. Ik zit er vaak een volledig aaneengesloten week en overnacht dan in een van de appartementen van de Corporate Housing Factory, een hele fijne facilitator. Ik ben daar volledig voorzien van alles wat ik maar te wensen heb, maar het voelt door de persoonlijke sfeer toch als een echt eigen plek.